همه چیز در مورد زنبور و رازهای
زنبور عسل یا
Apis – mellifica حشره ایست که بیشتر در نواحی گرم ، داخل کندوهایی با حفره هائی از موم که شکل مقطع موم به صورت شش ضلعی های کاملا منظم است . موم حاصل ترشحات غدد زیر پوستی مربوط به زیر شکم حیوان است و به صورت ورگه های نازک سفید خارج می شود که زنبور های کارگر
Ouvrieres این ورقه ها را بوسیله دهان خود نرم و آماده نموده و جهت ساختن سلولهای کندو مورد استفاده قرار میدهند . حفره های کندو محل تخمگذاری ملکه است که ساختمان این سلولها در تعیین نوع تخم در تولید زنبور های کارگر و ملکه ونر بسیار مهم است . در حوالی روز چهارم این تخم ها تبدیل به لارو شده و جهت رشد توسط ژله رویال
Gelee Royale تغذیه می شوند . ژله رویال از نظر ارزش غذایی بسیار غنی بوده به طوری که لاروها به سرعت رشد و وزن شان زیاد می شود . لاروهایی که از نظر ژنتیکی ماده می باشند ایجاد زنبور های کارگر و یا ملکه مینمایند . زنبور های کارگر فقط چند روز اول زندگی خود با ژله رویال تغذیه می شوند و سپس از مواد قندی استفاده می کنند در صورتی که زنبور ملکه بخوردن ژله رویال ادامه میدهد . در روز پنچم و کامل شدن رشد لاروها زنبور های کارگر در حفره ها که بوسیله قشری بنام
Opercule که یک ماده قابل نفوذ هوا و ترکیبی از موم و پولن ( گرده گل ) است مسدود میماند . به مرور زمان لاروها تغییر شکل داده و به صورت
Nymphe ، و بالاخره حشره اصلی ( زنبور عسل ) در می آیند . و پس از گذشت 8 روز شروع به جویدن
Opercule می نمایند .
زنبور های کارگر تازه متولد شده شروع به پاک کردن سلولها از باقی مانده مواد غذایی و باقی مانده پوسته لارو ها می نمایند و سلول را برای تخم ریزی مجدد آماده می نمایند و در این مرحله جزء زنبور های پرستار به شمار می آیند ، از غــده پیشـا نـــی (
Glandes Pharyngiennes Frontales ) زنبور های تازه متولد شده ژله رویال ترشح می شود که از آن جهت تغذیه لاروها و زنبور ملکه استفاده می کنند .
بعد از روز دوازدهم زنبور های کارگر اولین پرواز خود را شروع و جزء گروه زنبور های انباردار( Magasinieras ) در می آیند نقش زنبور های انبارداردر تغلیظ و پوشاندن درب سلولهای مومی حاوی مواد غذایی آورده شده توسط گروه زنبور های Butineuses با موم ترشح شده از غدد زیر شکم خود می باشد .
بعد از ده روز این زنبور ها وارد گــــــروه
Butineuses می شوند و زندگی خود را در خارج از کندو برای جمع آوری آب . گرده گــــــــل (
Pollen ) ، بره موم (
Propolis ) و شهد گل (
Nectar ) – شروع می کنند .
ادامه مطلب ...