نیش و نوش

اطلاعات کامل در مورد زنبور عسل و عسل درمانی

نیش و نوش

اطلاعات کامل در مورد زنبور عسل و عسل درمانی

مزایای گرده زنبور عسل

گرده گل


تعریف گرده گل:
تعاریف فراوانی از خواص شگفت انگیز گرده برای مصرف در تغذیه انسان شده است. بی شک گرده بعلت داشتن پروتئین بالا و مقادیری از مواد معدنی، ویتامین ها و چربی ها، یک ماده مغذی است و همانطور که به همراه شهد، تنها غذاهای زنبوران عسل را تشکیل می دهند، قطعاً می تواند بعنوان یک ماده مغذی در تغذیه انسان و حیوانات نیز مطرح باشد. اما برخی از نوشته ها حاکی از خواص خارق العاده گرده در تغذیه انسان است که قطعا این خواص ارتباطی با مواد غذایی معمولی موجود در گرده ندارد، زیرا این مواد در غذاهای دیگر نیز بمقدار کم و بیش یافت می شود. بنابراین باید مواد خاصی در گرده وجود داشته باشد که بتواند سبب اثرات شگفت انگیزی چون دادن نیروی جوانی، افزایش قدرت جنسی در مردها و ... شود. از قدیم مصرف گرده در تغذیه انسانها مطرح بوده است، اما در سالهای اخیر، برخی از مردم با قرار گرفتن تحت تاثیر تبلیغات شرکتهای فراوری مواد غذایی که برای سود جویی، گرده را بعنوان یک ماده غذایی و دارویی خارق العاده معرفی کرده اند، به خوردن گرده روی آورده اند. ورزشکاران حرفه ای از گرده نیز همچون خاویار و برخی مواد دیگر بعنوان غذای خاص نیروزا استفاده می کنند. به هر حال بر اساس نظریات علمی، گرده از لحاظ تمامی اسیدهای آمینه ضروری، ویتامینها، مواد معدنی و ... یک منبع غذایی غنی، مغذی و مقوی به حساب می آید و د تغذیه زنبور عسل نقش بسیار مهمی دارد.
در تغذیه انسانی مصرف گرده فقط بمقدار یک قاشق چای خوری بهمراه عسل در چهار نوبت از شبانه روز توصیه شده است.
تنها در یک کیلوگرم عسل ، چند میلیون گرده گل یافت می شود که معمولاً از دید چشم غیر مسلح پوشیده است
اندازه گرده گل از کوچکترین آن (Myosotis ) یک هزارم میلیمتر تا بزرگترین آن گرده گل کدو دو دهم میلیمتر با رنگهای متنوع از زرد کم رنگ تا قرمز و قهوه ای کاملاً متنوع است .
در کنار عسل و عسلک، گرده گل (عنصر پرزینگی گل) مهمترین غذایی است که زنبور عسل برای زیستن و رشد بدان نیاز دارد و آن را از روی گلهای گیاهان جمع آوری و به کندو آورده و صرف تغذیه لاروها می نماید. بدون گرده لاروها و زنبورها قادر به ادامه حیات نیستند، البته موادی وجود دارند که در مواقع ضروری برای مدت کوتاهی می توانند تا اندازه ای جانشین گرده گل شود و کمبودش را نسبتا جبران نماید ولی جانشینی دائمی مشکل و غیرممکن است.
برای تشخیص دقیق نوع گل و منطقه ای که عسل از آن تهیه شده ار ست ، اقدام به تجزیه گرده گل میکنند که هیچگونه احتمال اشتباه در آن نیست از این طریق ، میتوان ارزش عسلهای موجود در بازار را تشخیص داد و آنهایی که می خواهند عسلهایی را به جای نوع دیگر معرفی کنند ، نا اُمید کرد .
تنها با دیدن خواص فیزیکی ظاهری عسل ( شکل ظاهری ، طعم ، رنگ و عطر ) نمی توان با اطمینان کیفیت آنرا مورد تائید قرار داد و تنها روش بدون خطا برای ارائه کارت هویت برای یک عسل، همان تجزیه گرده گل است.
ادامه مطلب ...

نیش و زهر زنبور و خواص آن

نیش و زهر زنبور و خواص آن :




زهر زنبور عسل:



زهر زنبور عسل مایعی است تلخ مزه به رنگ روشن دارای وزن مخصوص(1.1313 )بوی خاص و واکنش اسیدی ، در مجاورت هوا به سرعت خشک میشود

زهر زنبور ترکیب بسیار پیچیده ای دارد و دست کم هشت نوع پروتئین در آن شناسایی شده است
مشخص شده است ترکیبات زهر رنبور عسل مناطق مختلف و نسبت به فصل های مختلف با هم فرق میکند .
تر کیبا ت اصلی زهر زنبور:
آ نزیم ها: -فسفو لیپازA2-هیا لورونیداز-اسید فسفا تاز
پپتید ها: آپا مین -ملیتین- پپتید MCD -سکا پین -تر تیا پین-آدو لاپین
آ مین های بیو ژنیک: هیستا مین - دوپا مین -نوراپی نفرین – لکوترین
اثر زهر زنبور در درمان بیماری MS
Multiple Sclerosis - بیماری با علت نامعلوم می باشد در این بیماری قسمتهایی از رشته های عصبی در سیستم عصبی مرکزی به واسطه خطا در فعالیت سیستم ایمنی بدن بیمار دچار التهاب و تخریب پوشش میلین و جراحت اکسون شده و در نهایت آسیب میبیند . بیمار و پزشک هیچ گونه پیش بینی از آینده بیماری ندارند و داروهای عرضه شده :

( Interferon B-1a - Interferon B-1b < Betaseron )
در بسیاری از موارد نمی تواند بیماری را درمان کند .
استفاده از زهر زنبور عسل یکی از روش های جایگزین و مناسب براتی در مان این بیماری است .
با توجه به جد ول تر کیبا ت زهر زنبور Melittin که 50 % وزن خشک زهر را تشکیل میدهد یکی از مهم ترین مواد ضد التهاب ( 100 برابر قویتر از Hydrocortisol ) است .
Adolapin ماده دیگر موجود در زهر می باشد که از طریق مهار فعالیت آنزیم ‍‍Cyclooxygenase باعث اثر ضد التهابی و ضد درد می شود . Apamin از تشکیل Complement C3 جاوگیری میکند و کانال های پتاسیمی وابسته به کلسیم را بلوکه می کند و به همین دلیل انتقال عصبی را تشدید میکند . آنزیم Hyaluronidase نیز Scar تشکیل شده در بیماران ام اس را از بین می برد در دنیا تعداد قابل توجهی از بیماران MS فلج شده با زنبور درمانی صحت کامل خود را باز یافتند .
در سال 1997 میلادی انجمن MS امریکا مبلغ 250000 دلار در اختیار دکتر Beltani رئیس بخش ایمونولوژی دانشگاه Georgetown آمریکا قرار داد تا در مورد تاثیر زهر زنبور روی بیماران مبتلا به MS تحقیق نماید تحقیقات نشان داد که در 60 % بیماران سبب بهبودی بیماران شده است .

ادامه مطلب ...

خواص گیاهان مختلف در تولید عسل

گلهای ودرختان مختلف برای تهیه عسل و خواص آنها:

۱-  عسل  گیاه آویشن

مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و تقویت حافظه، مفید برای عادت های ماهیانه دردناک، برای دردهای شکمی و روده مفید است، برای سرفه و گلو درد و برای دیابت بی مزه مفید است، برای عفونت های عمومی بدن نافع است. برای پانسمان زخم های بستر نافع است.


* رنگ عسل به صورت قرمز می باشد.


عسل طبیعی و خالص آویشن داری خواص زیر است:

1-ضد سرفه
2-ضد زخم معده
3-ضد خستگی

4-ضد ضعف و بی حالی



2- عسل طبیعی و خالص اکلیل کوهی داری خواص زیر است:

*رنگ عسل به صورت کهربایی روشن یا سفید میباشد


کاربرد آنها:

1-ضد افسردگی
2-نارسایی کبد
3-خستگی
4-ورم معده
5-سنگ صفرا
6-ضعف و بیحالی



3-عسل طبیعی و خالص شبدر داری خواص زیر است:







رنگ عسل به صورت بی رنگ و روشن می باشد.
کاربرد آنها:
* تلاش های فیزیکی شدید و طولانی(بهترین نوع عسل) است


4- عسل طبیعی و خالص اسطوخدوس داری خواص زیر است:



*رنگ عسل به صورت زرین  میباشد

کاربرد آنها:

1-ضدسرفه
2-میگرن
3-بی خوابی
4-ناراحتی مجاری تنفسی
5-تب(عسل درجه یک)

5- عسل طبیعی و خالص بلوط داری خواص زیر است:







*رنگ عسل به صورت تیره میباشد

کاربرد آنها:

1-جلوگیری از واریس
2-کم خونی
3-ناراحتی های گردش خون (عسل درجه 2)


6- عسل طبیعی و خالص مریم گلی داری خواص زیر است:



*رنگ عسل به صورت کهربایی روشن یا تیره زرین می باشد.

     کاربرد آنها:

1- فشار خون
2- کم خونی
3- ضعف و بی حالی
۴- جلوگیری از افسردگی


7- عسل طبیعی و خالص زیرفون داری خواص زیر است:





  *رنگ عسل به صورت سبز متمایل به زرد کمرنگ میباشد.

کاربرد آنها:
1-ضد بیخوبی
2-سرما خوردگی
3-شیرین کردن جوشانده ها
4- آرام بخش قلب(بهترین و با ارزش ترین عسل)

8- عسل  گیاه اقاقیا



مقوی و انرژی زا و تقویت حافظه، نشاط آور و بسیار معطر می باشد. مفید برای ناراحتی های صفرا، ملین وخواب آور است، مفید برای کم خونی است، مفید برای عفونت های خانم ها، هم چنین مفید برای ناراحتی های چشمی، مفید برای رشد کودکان و آرام بخش برای بزرگ سالان است. اگر با سیب مصرف شود بهترین آنتی بیوتیک است و مفید برای سرما خوردگی.
* رنگ عسل به صورت آبگون،زلال میباشد.
کاربرد دیگر آنها:
1-ورمهای لوله گوارشی
2- بویژه برای کودکان و تنظیم کننده روده ای


9- عسل طبیعی و خالص گندم سیاه داری خواص زیر است:








*رنگ عسل به صورت زرد تیره یا قهوه ای تیره می باشد

کاربرد آنها:
1-شیردان
2-بارداری
3-کمبود مواد معدنی و بیماریهای عروقی


10 - عسل طبیعی و خالص تمشک وحشی داری خواص زیر است:







*رنگ عسل به صورت زلال و سفید رنگ می باشد

کاربرد آنها:

1-برونشیت
2-گلودرد
3-ورم گلو
4-حلق و حنجره


11-عسل آفتاب گردان







مقوی، انرژی زا و تقویت حافظه، مدر و نرم کننده سینه، برای ناراحتی های برونش ها، ناراحتی های حنجره، صاف کردن صدا، ناراحتی های ریوی، برای تسکین سرفه و سرما خوردگی مفید است. برای خنثی کردن سم مفید است.
 *رنگ عسل به صورت زرد طلایی می باشد.

کاربرد آنها:
بطور کلی بیماریهای تب دار و کاهش کلسترول

12- عسل طبیعی و خالص اوکالیپتوس داری خواص زیر است:







*رنگ عسل به صورت تیره می باشد.
     کاربرد آنها:
1-انگلهای روده
2- سیاه سرفه
3-عفونتهای معده
4-برونشیت(عسل کمیاب)


13-عسل گیاه گون:






مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و تقویت حافظه، برای کم خونی مفید است، خواب آور، تقویت معده، ملین، مفیدبرای زخم های چشم و درد های چشم، ورم ملتحمه چشم، برای خشونت سینه و حلق و حنجره، مفید برای گرفتگی صدا، تقویت روده، درد کلیه، مثانه، مجاری ادراری.
*رنگ عسل گون زرد روشن میباشد

عسل طبیعی و خالص گون گزانگبین، دارای خواص زیر  است:
1-ضد پوکی استخوان
2-ضد پا درد
3-ضد تهوع
4-ضد کمر درد و دردهای مفصلی
5-تقویت کننده دستگاه گوارش و اعصاب
6-کاربرد دیگر آن:التهاب مثانه ، ورم پروستات ، رماتیسم ، سنگهای ادراری ناتوانیهای جنسی میباشد

14- عسل مرکبات


تقویت حافظه و انرژی زا، مقوی معده، باد شکن، مفید برای کمبود ویتامین (سی) ضد تهوع و سم، نرم کننده سینه، برای سرما خوردگی، کاهش ورم های بدن، ضد عفونی کننده، تصفیه خون، اشتها آور، ناراحتی های صفرا، مسکن، مفید برای سکسکه، کرم های روده، مفید برای سرطان های معده.ازدیاد متابولیسم پایه، پیشگیری از انواع سرطان ها، کاهش کلسترول، ضد باکتری و قارچ.
 عسل طبیعی و خالص مرکبات داری خواص زیر است:
*رنگ عسل به صورت زرد شفاف می باشد.
   کاربرد آنها:
1-حالت عصبی
2-بی خوابی
3-میگرن
4-تپش قلب


عسل درخت پرتقال:



گلدهی آن از اوایل تا اواخر فروردین است.یک کلنی قوی می تواند ظرف مدت 10 روز 80 کیلوگرم عسل از یک باغ پرتقال جمع آوری کند. رنگ عسل این درخت زرد روشن و رنگ گرده آن آبی روشن است.

عسل درخت سیب:




گلهای آن سفید ، صورتی یا قرمز لعلی است. میزان عسل تولیدی از هر هکتار 0 تا 50 کیلوگرم و دوره گلدهی آن 9 روز است. شهد سیب دارای 2/46 درصد قند است. تاریخ گلدهی فروردین تا خرداد ماه است. میزان شهد متوسط و میزان گرده آن بسیار زیاد است. رنگ عسل کهربایی روشن است.

15- عسل طبیعی و خالص ثمردار داری خواص زیر است:

*رنگ عسل به صورت قهوه ای روشن می باشد.
     کاربرد آنها:
1-آرام بخش برای حالتهای عصبی
2- بی خوابی
3- میگرن
4- طپش قلب
5-ضد تشنج
6- مسکن بسیار قوی


16- عسل طبیعی و خالص صنوبر دارای خواص زیر است:




*رنگ عسل به صورت تیره می باشد.

     کاربرد آنها:
1-ضد تشنج
2- مسکن بسیار قوی

17- عسل طبیعی و خالص خلنگ داری خواص زیر است:





*رنگ عسل به قهوه ای متمایل به قرمز می باشد.
     کاربرد آنها:
1-دردهای مجاری تنفسی
2- مدر و ضد تورم
3-جهت درد در تمام مجاری ادراری

4- دافع مواد عفونی و تثبیت کننده نیرو

18- عسل گیاه کلزا:





رنگ گلها زرد یا سفید رنگ بوده و گرده حاوی 22 تا 25 درصد پروتئین زرد رنگ و میزان عسل تولیدی در هر  هکتار 50 تا 100 کیلوگرم می باشد. عسل کلزا براحتی شکرک می زند. تاریخ گلدهی آن از اواخر فروردین ماه یا اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر اردیبهشت ماه است.

19 - عسل شلغم سبز:





پروتئین گرده 22 تا 25 درصد و عسل تولیدی در هر هکتار 100 تا 500 کیلوگرم می باشد. گلدهی آن از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد است.

20- عسل گیاه پنبه:



گل آن زرد روشن است و میزان عسل تولیدی در هکتار آن 100 تا 200 کیلوگرم است. زنبوران قادرند روزانه از هر هکتار 1  تا 5/2 کیلوگرم عسل جمع آوری کند.

21- عسل گیاه کنار



مقوی و انرژی زا بوده و فعال کننده حافظه و رشد کودکان مسهل صفرا، حرارت بدن را فرو می نشاند، موثر و باز کننده گرفتگی هاست، کرم معده و روده را از بین می برد، مفید برای گرم مزاجان، برای ناراحتی ها و زخم روده و تب مفید است، برای آبله و سرخجه و عطش مفید است. برای سستی اعضا مفید است، تقویت مو، جلو گیری از ریزش مو مفید است، تقویت اعصاب و تحلیل ورم های گرم.
عسل طبیعی کنار یا همان سدر دارای خواص زیر است:
1-تقویت کننده قوای جنسی و جسمی
2-تقویت کننده موی سر
3-تقویت کننده اعصاب
4-دارای پروتئئن هیدرولیزی
5-مناسب برای کم خونی و کمر درد

22- عسل گیاه سیاه دانه:



مفید برای بیماریهای تنفسی، شکم درد، یبوست، مفید برای دردهای رحمی، درخشان کردن رنگ رو، قاعده‌آور، مفید برای ضعف عمومی بدن، ازدیاد شیر، رفع سردرد، مقوی مغز و اعصاب.

23- عسل گیاه گشنیز





معطر، مقوی، اشتها آور، مقوی معده، رفع سوء هاضمه، باد شکن، نرم کننده سینه، مفید برای تب، مفید برای بیماری های عفونی مانند: سرخک و آبله، مفید برای سرفه و سرما خوردگی، مسکن و آرام بخش، دفع سموم بدن، خواب آور، مفید برای زکام و اسپاسم ماهیچه ای، شیر افزا، مفید برای تب های رماتیسمی، خواب آور، مفید برای آفت دهان، تقویت لثه، تنگی نفس، مسکن صفرا، ضد سرطان، مفرح، مقوی قلب و مغز، اسپرم، ناراحتی روده و حافظه

عسل طبیعی و خالص گشنیز داری خواص زیر است:

1-ضد حساسیت
2-ضد آلرژی
3-ضد سرفه های تحریکی
4-ضد دردهای عضلانی
5-ضد سرع و تشنج
6-سهل کننده هضم غذا

24- عسل طبیعی و خالص یونجه داری خواص زیر است:










1-ورم های لوله گوارشی
2-شیرین کردن شیر کودک
3-ضد دیابت

عسل گیاه یونجه







مقوی مغز و اعصاب بوده و حافظه را افزایش می دهد، شامل بیشترین ویتامین های (A) و (K) را دارد و برای افرادی که خون ماغ می شوند بسیار نافع است. این عسل بسیار خوش عطر و طعم میباشد. ملین و خون ساز است، بند آورنده خون روی است. تحلیل برنده ورم های بدن می باشد.مفید برای اختلالات عادت ماهیانه خانم می باشد.برای افرادی که دچار لرزش های اندام شده اند مفید است. نشاط آور بوده و به انسان آرامش می دهد.
عسل طبیعی و خالص یونجه داری خواص زیر است:
1-نشاط آور و آرامش بخش اعصاب
2-خون ساز
3-از بین برنده ورمهای بدن
4-به دلیل دارا بودن ویتامین های A و K برای خون دماغ مفید است
5-مناسب برای رفع لرزش اندام
6مناسب برای رفع اختلالات در عادات ماهیانه خانم ها

25- عسل جعفری





مقوی، انرژی زا و خواب آور، تقویت مغز و حافظه اخلاط لزج را قطع می کند، کاهش نفخ، مفید برای گرفتگی عروق، قاعده آور، اشتها آور، برای ناراحتی های کبدی و طحال، برای دیابت بی مزه مفید است. برای ناراحتی های روده مفید است.

26- عسل بابونه



برای التهاب مغز، احتقان ریوی، انواع ورمها، کاهش تب، میگرن، سردرد، آرتروز، کاهش حساسیت، ضد درد، کاهش پزوریازیس، اسپوندلیت آنکلوزان، دردهای دوران پریود، ناراحتیهای زنانه و یائسگی، آلرژی ها، فشار خون، دردهای استخوانی، آرام بخش، بر طرف کننده سرگیجه، سوء هاضمه، ضد اسپاسم، ناراحتی های کبد، ناراحتی های روده، درد و ورم مثانه، ورم طحال، معده درد، بی خوابی، ناراحتی های ریه، دفع کرم کدو در کودکان، سرما خوردگی، رماتیسم، غلظت خون، نفخ معده، ضد عفونی دهان و دندان، شستشو و پانسمان زخم ها، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت مغز و حافظه، ترشح شیر در خانم های شیرده، ورم پرستات، زخم های دهان و کولیت مفید است.

27- عسل طبیعی و خالص شوید داری خواص زیر است:



کاربرد آنها:
1-نیرو دهنده
2- مقوی معده  
3- آرام کننده
4-زیاد کننده شیر مادران

5-حاوی اسید های معدنی

28- عسل طبیعی و خالص قنقال داری خواص زیر است:



کاربرد آنها:
1-ضد سرفه
2-نرم کننده سینه
3-کنترل کننده اسپاسم

 

ژل رویال

   « ژلــــــــه رویـــــال » 

 


ژله رویال ماده ی است که به وسیله یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستاز در سنین 3 تا 12 روزگی ترشح و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور کارگر در مراحل اولیه رشد لارو به مدت سه روز قرار می گیرد. ژله رویال همیشه به طور مستقیم به ملکه یا لارو کارگر داده شده و در کندو ذخیره نمی شود. تنها زمان ممکن بری برداشت ژله رویال زمان پرورش ملکه در مقطع بچه دهی کلنی می باشد. آنچه ملکه را از زنبوران کارگر متمیز می سازد نحوه تغذیه در طول مراحل لیسه ای ( شفیره ای) است. در واقع تمامی تخم های ماده می توانند به یک زنبور ملکه تبدیل شوند اما این تنها زمانی ممکن است که طی تمامی مراحل تکامل، شفیره ها همچون یک زنبور ملکه مورد مراقبت قرار گیرند و از ژله رویال تغذیه شوند. پرورش ملکه که توسط مکانیسم هی پیچیده ی در درون کندو تنظیم می شود، یک سری کنش و واکنش هی هورمونی و شیمییی در شفیره  جوان به وجود می آورد که موجب تبدیل شفیره به زنبور ملکه می شود. یک زنبور ملکه از خیلی جهات با یک زنبور کارگر متفاوت است .

ژله رویال توسط غدد بزاقی حلقی کارگران جوان ترشح شده که به واسطه آن دیگر لارو های کندو را تغذیه کرده این در حالی است که تغذیه لاروهای کارگر توسط ژله رویال از روز سوم رشد ، متوقف شده در حالی که لارو های انتخابی بجهت ملکه شدن همچنان از ژله رویال تغذیه میکنند .  

از آنجا که تولد ملکه جوان در یک کندو در فصول خواص و تحت شرایط خواص کندو امکان پذیر میباشد . تولید ژله رویال یک کار اساسی بوده و توسط زنبورداران متخصص تحت شرایط آزمایشگاهی خاص صورت پذیر است و نیاز به آموزش دارد

 

ژله رویال سلطنتی:


 

ژل رویال بوسیله غده هیپوفارنژل یا فوق حلقی زنبورهای کارگر جوان (گاهی غده غذائی لاروها و شفیره زنبورها نیز نامیده می شود)، به منظور تغذیه به لاروها و زنبور ملکه بالغ ترشح می شود. ژله رویال به همان صورتی که ترشح شده، به طور مستقیم، به لاروها و ملکه خورانیده شده و ذخیره نمی شود. به این دلیل ژله رویال یک فرآورده زنبورداری سنتی به حساب نمی آید. در طی پرورش ملکه تنها در حالتی برداشت آن ممکن است که برای لارو زنبورها و ملکه به مقدار زیادی ژله رویال تولید شود. یعنی این غذا ویژه زنبور ملکه و لاروهای زنبور است که 4 تا 5 روزه می باشند.

اختلاف بین زنبور ملکه و کارگر مربوط به تغذیه طی مراحل لاروی است. در واقع همه تخمهای ماده توانایی تولید زنبور ملکه را دارند، اما اینکار فقط طی رشد کامل لاروها و به ویژه چهار روز اول صورت می گیرد، درست زمانی که از آنها مانند ملکه، پذیرایی و مواظبت و تغذیه گردد. پرورش ملکه به وسیله مجموعه ای از سازو کارهای داخل کندو تنظیم می شود. در لارو جوان رشته ای از فعالیت های هورمونی و بیوشیمیایی و عکس العملها موجب می شود به زنبور ملکه تبدیل شود



ژله رویال شامل موارد زیر است:

  

 ترکیب ژله رویال شامل :

آب   

66 درصد

مواد قندی          

15 درصد

پروتید    

10 درصد

لیپید

6  درصد

فاکتور R

3  درصد

ویتامین ، ریزعنصرها و نمک های معدنی

1  درصد

 


ترکیبات اصلی ژله رویال و مشخصات فیزیکی آن :
آب، پروتئین ها، قندها، چربیها و نمک های معدنی. ژله رویال به عنوان یک منبع غذایی عالی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی همچون کلسیم، مس، آهن، فسفر و پتاسیم می باشد.ژله رویال یک ماده یکنواخت با حالتی خمیریِ تقریباً مایع می باشد. رنگ آن سفید مایل به زرد یا بژ بوده که بوی تند اسید فنولیک و طعم ترش خاصی دارد. چگالی تقریباً 1/1 گرم بر سانتی متر مکعب دارد و کمی در آب محلول است. محلول های آبی را طی عمل قلیایی شدن با سود روشن می کند. چسبندگی آن بر حسب مقدار آب موجود و کهنگی آن تغییر می کند، (بتدریج چسبناکتر می شود).

وقتی در دمای اتاق و در یخچال در دمای 5 درجه سانتیگراد نگهداری شود به نظر می رسد افزایش چسبندگی آن مربوط به افزایش ترکیبات ازته نامحلول در آب و همچنین کاهش ازت محلول و اسیدهای آمینه آزاد می باشد. اگر ساکارز اضافه گردد، ژله رویال روان تر می شود. برخی ذرات باقی مانده در ژله رویال علامت خالص بودن آن است، بعنوان مثال حتی به وجود پوست لارو می توان اشاره کرد. تکه های موم نیز کم و بیش وجود دارند، ولی وجود آنها بیشتر به روش جمع آوری بستگی دارد.


                 خواص درمانی ژله رویال   
ما سعی می کنیم خواص واقعی ژله رویال را روشن تر ببینیم. واقع بینی در این رابطه ما را به برخی خواص غیر قابل انکار آن رهنمون می کند. در این قسمت مسائل مورد شک و نامطمئن نظیر درمان سرصان، کاهش کلسترول، کاهش قند خون، و خواص منبسط کننده عروق که برای بیماران قلبی حیاتی است مورد بررسی قرار نگرفته اند.
 تاثیرات شناخته شده مواردی که بیش از همه به اثبات رسیده اند را می توان در چند دسته طبقه بندی کرد:
- ژله رویال قبل از هر چیز، به عنوان محرکی که وضعیت کلی شخص را با تسهیل متابولیسم درون سلولی بهبود می بخشد مطرح است، این ماده روی مجموعه بدن تاثیر گذاشته و آن را تقویت می کند. تمام افراد خسته می توانند از یک دوره درمان به وسیله ژله رویال سود ببرند.
- ژله رویال یک غذای برتر برای افزایش وزن و برای گذراندن دوران نقاهت بوده و به افرادی که دچار بی اشتهایی هستند توصیه می شود.
- ژله رویال بخاطر تاثیر بر غدد کورتیکو - فوق کلیوی، یک ماده غذایی تقویت کننده است که برای افراد ضعیف، افسرده، دچار ضعف عصبی، افرادی که کار فکری شدید دارند و اشخاصی که دچار ناتوانی جنسی هستند سودمند است.

- ژله رویال از پیری زودرس اعضا و پوست جلوگیری می کند. ژله رویال برای محافظت پوست در تولیدات محافظ پوست بکار می رود.


خواص درمانی ژله رویال، راز زیبایی و سلامتی، اکسیر جوانی :
ژله رویال پدیده جالبی است که با عنوان اکسیر جوانی بین مردم شناخته می شود. اثر "هورمونی" خارق العاده ژله رویال بر لاروهای زنبور عسل منجر به این عقیده شد که این ماده شگفت آور شاید بتواند روی انسان نیز مؤثر باشد. این اثرات "هورمونی" در ژله رویال نه تنها باعث اختلاف طبقاتی بین زنبور کارگر و زنبور ملکه می شود، بلکه باعث باروری فوق العاده ملکه (که از لحاظ ژنتیکی با زنبور کارگر یکسان است)  و عمر طولانی او نیز می گردد و ظاهراً این تفاوت تنها به دلیل غذای ویژه ای است که زنبور ملکه می خورد یعنی ژله رویال....
خواص درمانی ژله رویال بدون بررسی های علمی:
ژله رویال در ابتدا جهت اثرات حیات بخش آن تبلیغ می گردید .مصرف کنندگان اظهار نمودن که ژله رویال اکثر مسائل مربوط به سلامت آنها را حل کرده است. در بسیاری از موارد آنها به بیماریهای مزمن یا پیشروی کننده مبتلا بودند و چون سایر معالجات به نتایج مطلوب منجر نگردید، اثرات حاصله به وسیله خوردن ژله رویال معجزه آمیز پنداشته شد. باید تأکید گردد که این ادعاها بوسیله هیچیک از بررسی ها یا اسناد علمی تأیید نشده است. هیچ دلیلی وجود ندارد که این اثرات استثنایی باشند یا حتی در اکثر موارد به ژله رویال مربوط گردند. افرادی که ژله رویال را مصرف کردند گفتند بلافاصله احساس آسایش کلی داشته اند، یعنی تأثیری روی بازده فیزیکی آنها (مقاومت در برابر خستگی)، کار عاقلانه (ظرفیت یادگیری زیادتر و حافظه بهتر) و همچنین روی وضع ذهنی آنها (اعتماد به نفس زیادتر، احساس آسایش و شادمانی) دارد. بعبارت دیگر، به نظر می رسد ژله رویال مانند یک ماده محرک عمومی عمل می نماید و واکنش ایمنی و وظایف کلی بدن را بهبود می بخشد. با توجه به اینکه ژله رویال باعث بهبود سیستم دفاعی بدن، کاهش استرس و بیخوابی می شود، می تواند از پیری زودرس جلوگیری نماید و به زیبایی و جوانی پوست کمک نماید.

فهرست خواص درمانی و فواید ژله رویال، نقل از تاریخچه های موردی اشخاص و مقالات علمی

 

مصرف داخلی

مصرف خارجی

داروی تقویتی

محرک عملکرد فیزیکی، حافظه، ظرفیت یادگیری و اعتماد به نفس بهتر

بهبود سلامت عمومی

کم اشتهایی

افزایش اشتها

تمایل و انجام عمل جنسی

انفلونزا

افزایش مقاومت در برابر بیماریهای ویروسی

فشار خون بالا

فشار خون پایین

کم خونی

تصلب شرائین

سطوح کلسترول

بیماریهای مزمن و علاج ناپذیر

شرایط پوست

رشد مجدد و تحریک اپی تلیال پوست

ضد چین و چروک پوست

ترشح چربی (ترشحات چربی از غدد پوست) عادی می شود.

 



خواص درمانی ژله رویال با مدارک علمی :

در بررسی های آزمایشگاهی تأیید گردیده است اسید 10 – هیدروکسی دکانوئیک در ژله رویال فعالیت ضد سمی (آنتی بیوتیکی) دارد. ژله رویال یک چهارم فعالیت پنی سیلین بر علیه Microciccus Pyrogens و همچنین اثر قارچ کشی را نشان می دهد. در آزمایشگاه، از اثرات ضد ویروسی ژله رویال امتحان به عمل آمده است و مقاومت بهتر در برابر بیماریهای عفونی و ویروسی در موشهای خانگی مشاهده شده است.

برای بررسی های اثرات داخلی ژله رویال بر حیوانات زنده یا انسان، معمولاً ژله از طریق خوراکی یا تزریق مصرف می شود. روش تزریق کردن ارزیابی بهتری از فعالیتهای هورمونی ژله رویال را نشان می دهد، اما خطر بروز عکس العمل های حساسیت زا نیز وجود دارد.


کاربردهای ژله رویال :

به عنوان مکمل غذایی) کاربرد غذایی :
ژله رویال به گروهی از تولیدات مربوط است که بطور کلی در حکم تمام کننده غذایی بشمار آورده می شود. اینها تولیداتی هستند که نه برای مقدار کالری آنها و نه برای لذت مصرف می شوند، بلکه برای تکمیل غذای روزمره با موادیکه ممکن است به آن نیاز داشته باشند مصرف می شوند.اثرات مثبت ژل روی تولید مثل مرغ، بلدرچین و خرگوش گزارش شده که این اثرات لزوماً نه به لحاظ تأثیرات شبه هورمونی بوده است. خرگوش ها در برابر مکمل جیره غذائی عادی با 200-100 میلی گرم ژله رویال به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، افزایش باروری و رشد جنین عکس العمل نشان دادند. بلدرچین خطاب ژاپنی زودتر به بلوغ جنسی رسید و تخمهای بیشتری بعد از تکمیل جیره غذایی با دزهای زیاد ژله رویال گذاشت.
در فرآورده های غذایی :
مخلوطی از ژله رویال در عسل طبیعی (3-1 % ژله رویال) احتمالاً متداول ترین روشی است که در آن ژله رویال به عنوان یکی از اجزاء مخلوط ماده غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزایای این فرآورده آن است که به هیچ تکنولوژی خاصی نیاز نداشته و عسل هر گونه تغییرات قابل رویت را در ژله رویال می پوشاند. فرآورده نهایی خوشمزه بوده و اثرات مفید هر دو فرآورده را فراهم می کند. یک قاشق چایخوری از مخلوط معمولاً حاوی 300-100 میلی گرم ژله رویال می باشد، حدود دزی که معمولاً پیشنهاد می شود. با این وجود، چیزی درباره حفاظت ژله رویال در چنین مخلوطی معلوم نیست. پس باید در یخچال نگهداری شود. ماده غذایی دیگری که غالباً با ژله رویال در بعضی از کشورهای اروپایی مخلوط می شود ((ماست)) است که اسیدیته ای شبیه ژله رویال دارد و به یخچال نیز نیاز دارد. ماست فعلاً یک ماده غذایی ارزان قیمتی برای مصرف کنندگان است که اغلب غنی سازی بیشتر آن با ژله رویال بر ارزش آن می افزاید.
کاربرد در آزمایشات حیوانی:
در مطالعاتی بررسی برخی از بیماریهای انسانی در حیوانات به منظور تشخیص مکانیسم های تاثیر ژله رویال انجام شده است. بدین ترتیب مشخص شده است که ژله رویال می تواند مقادیر کلسترول و تری گلیسیرید های پلاسمای خون را کاهش دهد و کلسترول شریانی در خرگوش ها زمانیکه این اختلالات از راه آزمایش فراهم گردیدند رسوب می کند، اظهار نمودند که هر چند ژله رویال هیچ گونه تأثیری روی مقادیر چربی در پلاسمای خون در خرگوشهای معمولی ندارد ولی می تواند کلسترول خون حیوانات تغذیه شده با جیره غذائی خاص که موجب مقادیر زیاد کلسترول خون آن ها شده کاهش دهد.
همچنین دریافتند که ژله رویال به بهبود استخوان در خرگوشها کمک کرد. بهبود زخم های پوست و اثر ضد التهابی در مورد موشهای صحرائی نشان داده شده است.
کاربرد در آزمایشات انسانی:
تحقیقات در مورد تأثیر ژله رویال روی افراد انسان بسیار زیاد و متنوع است. بویژه در اروپای شرقی، مطالعاتی به زبان روسی ارائه گردید. با این وجود ارزیابی بیشتر مطالعات از نظر علمی مشکل است. هرچند، بسیاری از آنها به عنوان نشریات علمی ارائه شده است ولی اغلب فاقد جزئیات روشهای آزمایش می باشند. بنابراین، اطلاعات ارائه شده باید فقط به عنوان نشانه ای از اثرات احتمالی تلقی گردد که به آزمایشگاه های درمانگاهی (کلینیکی) بیشتری نیاز دارد




فهرست بعضی از اثرات ژله رویال روی انسان:

 

کاربردها

شرح

نوزادان زودرس و اطفال دارای کمبودهای مواد غذائی مختلف

8-100 میلی گرم بصورت خوراکی، بهبود وضع عمومی، افزایش در وزن، اشتها، سلولهای خونی قرمز و هموگلوبین

بیماران مسن( 75-70 ساله)، انورکسیک(anorxic )، افسرده،  فشارخون پایین

20 میلی گرم تزریق هر دو روز یکبار، بهبود در زمینه همه مشکلات.

20 میلی گرم هر دو روز یکبار بصورت خوراکی خورده شود.

روانپزشکی

بهبود ضعف، اختلال روانی، مسائل هیجانی و مقابله با اثرات جانبی داروهای روان گردان

سل مزمن

مخلوط ژله رویال، عسل وجین سنگ (ginseng)، بهبود در افزایش وزن و شرایط فیزیکی، تغییرات خصوصیات خون

تحریک متابولیسم

تحریک قابل مقایسه با آن به وسیله پروتئین فرض می گردد اثر سبب فعالیت ترکیبات آنزیمی باشد

التیام زخم

5-30 میلی گرم در لیتر تزریق در تاولهای سوختگی، بهبود مجدد رشد پوست




کاربرد در لوازم آرایشی:
بجز قاره آسیا در سایر نقاط دنیا احتمالاً زیادترین استفاده ژل رویال در لوازم آرایشی است. ژله رویال در بسیاری از داروهای پوستی استفاده می شود، ولی بیشتر استفاده از آن برای تازگی پوست و ترمیم و بازسازی است. همچنین در کرمها و پمادها جهت بهبود سوختگیها وسایر زخمها استفاده می گردد. معمولاً به مقادیر خیلی کم (05/0 تا 1% ) اضافه می شود، اما احتمال فساد سریع آن وجود دارد. هیچگونه اطلاعات دقیقی در مورد عدم تأثیر در دسترس نمی باشند. معمولاً نوع فریز خشک ژل بعلت سهولت نقل و انتقال ترجیح داده می شود. به خمیر ژل و لاکتوز مخلوط شده در صفر درجه سانتیگراد ژل تثبیت شده گویند. این خمیر را بعد می توان به فرآورده های آرایشی اضافه کرد.
سایر کاربردها:
کاربردهای دیگر ژله رویال استفاده آن در خوراک دام می باشد. بویژه (تازه یا فریز خشک) جهت تحریک کردن اسب های مسابقه ای مورد استفاده قرار گرفته است. جهت مقاصد آزمایشی نیز به عنوان غذا در پرورش کرمها و حشرات استفاده می شود.

طریقه مصرف ژله رویال:
1) روش اول:  مصرف ژله رویال بصورت خالص، که بهترین روش مصرف آن به این شکل از طریق زیر زبان قرار دادن مقدار کمی حدودا 0.6 گرم است.  یعنی مقدار معینی ژله رویال را در زیر زبان می گذارند و یا به صورت قطره قطره امولسیونی از آن روی زبان می ریزند که امکان جذب سریع از طریق خون فراهم می شود. در این شکل مصرف باید به وزن شخص توجه کرد. یک میلی گرم ژله رویال برای واحد وزن (کیلوگرم) در روز توصیه می شود، که در سورت بسته بندی به شکل کپسول نیز می توان آن را در روزهای مشخص و در نوع کپسولهای خاص مصرف کرد.
بسته بندی های ژله به شکل بسته های 5 و یا 10 گرمی است؛  که برای افراد عادی (باوزن حدود 60 کیلوگرم) باید یک بسته 10 گرمی در 20 روز مصرف گردد. یعنی هر روز مقدار کمی (به اندازه 0.5 گرم - اندازه یک نخود) را در زیر قرار داده شود تا از طریق خون جذب شود. بدین ترتیب حداکثر تاثیر را خواهد داست. با وارد شدن ژله رویال به دستگاه گوارش و جذب از طریق روده ها تاثیر آن کمتر خواهد شد.
2) روش دوم: مخلوط با عسل، در این روش 3 گرم ژله در 125 گرم عسل مخلوط می شود. این عسل حدودا 18 ماه قابل نگهداری است، که هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را زیر زبان قرار داده تا با بزاق مخلوط گردد. مصرف هر 125 گرم عسل و ژله باید حدودا 10 روز طول بکشد.
* ژله رویال در بازارهای جهانی به شکل مخلوط با آب، عسل، گرده و سایر مکمل های غذایی عرضه می شود. ژله رویال به شکل کپسول و یا آمپولهای خوراکی در بازارهای اروپایی و آمریکا متداول است، ولی در ایران فقط به شکل مخلوط با عسل و یا خالص عرضه می شود.
ژله رویال در کرمهای صورت و ماسک های پوستی به عنوان ماده محرک و ضد چروک و پیری بسیار بکار می رود و توصیه می شود که دو دوره درمانی درسال، یکی در پاییز و دیگری در بهار هر یک به مدت 20 روز باشد. برای هر دوره یا به صورت خالص در بسته های 10 گرمی و یا مخلوط با عسل که در ظرفهای 125 گرمی عسل مخلوط با ژله باید در این مدت مصرف شود. در مورد مخلوط با عسل بسته به نیاز بدن می توان مقدار ژله آن را تا 9 گرم افزایش داد.

زنبور ملکه با زنبور کارگر از جهات مختلف فرق می کند :
ریخت شناسی:
 زنبور ملکه اندامهای تولید مثلی را توسعه داده در حالیکه زنبور کارگر اندامهای مربوط به کار کردن مثل سبدهای گرده، فکهای پایین قوی، غده های تولید کننده غذای لارو و شفیره ها و غده  موم را توسعه می دهد.
مدت رشد :
 بطور متوسط ملکه در 5/15 روز رشد می کند در حالیکه زنبورهای کارگر برای رشد به 21 روز نیاز دارند.
طول عمر :
 عمر زنبور ملکه به مدت چند سال است که قابل مقایسه با چند ماه زندگی زنبور کارگر نمی باشد.
رفتار:
 ملکه چند هزار تخم در روز می گذارد در حالیکه کارگران فقط گاهگاهی تخمگذاری می کنند. برخلاف کارگران، ملکه هرگز در فعالیت های اجتماعی و اشتراکی کندو شرکت نمی کند.
باروری فوق العاده و طول عمر طولانی ملکه، به سبب تغذیه از ژله رویال مردم را مجبور می کند تا باور کنند که ژله رویال اثرات مشابهی را در انسانها به بار می آورد. افسانه ژله رویال از یکسو با یک پدیده زیستی شگفت انگیز و از سوی دیگر با افسونگری شروع شد که براساس نتایج اولیه بدست آمده توسط حشره شناسان و فیزیولوژیست ها، از ساده لوحی و تصور مصرف کنندگان که مایل بودند بوسیله طلسم این فرآورده کمیاب و ناشناخته اغوا گردند، استفاده شد. در حقیقت، ژله رویال بقدری کمیاب و ناشناخته بود که نمی شد تا وجود حقیقی آن را در فرآورده های دیگر اثبات کنند. بلافاصله به دنبال اولین بازاریابی، ژله رویال به سرعت و بطور گسترده شناخته شد و مصرف گردید. افزایش تقاضا، کارشناسان را وادار کرد تا فنون تولید را اصلاح کرده و زنبورداران بیشتری را راهنمایی کنند تا در این فعالیت تخصص یابند، و در عین حال تحقیق در مورد کنترل کیفیت تولید تجاری و شناسایی خواص زیستی و درمانی آن را بیشتر کنند. مصرف ژله رویال از آن وقت تا به امروز در حال افزایش بوده و همواره از لحاظ علمی مورد تأیید بوده است.
                      
1) از جهت ساختاری (زیست شناختی):
زنبور ملکه داری اندام تناسلی است در حالی که زنبورهی کارگر متناسب با کارشان داری اندام هیی همچون کیسه هی ویژه جمع آوری گرده، آرواره هی زیرین قوی تر، غدد غذیی نوزادان و غدد موم سازی هستند.

2) از جهت دوره تکامل:
به طور متوسط یک زنبور ملکه مرحله شفیره گی را طی 16 روز طی می کند، در حالیکه زنبوران کارگر ین مرحله را طی 21 روز طی می کنند.

3) از جهت دوران حیات:
برخلاف زنبور کارگر که تنها 45 تا 60 روز زنده است، زنبور ملکه تا 5 سال عمر می کند.

4) از جهت رفتاری:
ملکه روزانه می تواند تا بیش از 200 تخم بگذارد، و با متساعد کردن بوی خود در فضی کندو ضمن عقیم کردن زنبوران کارگر، نظم پیچیده ی را در کندو یجاد می کند. زنبور کلکه داری اندامی به مراتب درشت تر ئ از نظر زیبیی، متناسب تر و شکیل تر است.
... و تمامی ین ویژگی ها که زنبور ملکه را از زنبور کارگر متمیز می سازد به دلیل مصرف ژله رویال در دوران شفیره گی است.

خواص فیزیکی ژله رویال :
رنگ: زرد کم رنگ
بو: تند و شدید   (که بوی فنول را بخاطر می آورد)
طعم: ترش        ( PH آن نزدیک به 4 است)
شکل ظاهری: ژلاتینی و خمیر مانند

 


ادامه مطلب ...

ملکه

زنبور ملکه:


ملکه معمولاً مادر تمامی زنبورهای موجود در کندو است. جنسیت آن ماده بوده و مهم‌ترین وظیفه اش تخم گذاری می‌باشد. ملکه زنبور عسل بسادگی از کارگران و زنبور نر مشخص می شود. طول بدن ملکه بسته به هر نژاد متفاوت می‌باشد. زنبور ملکه بزرگتر از زنبور کارگر و طویل تر از زنبور نر است ولی پهن تر از آنها نیست و به طور طبیعی بیش از 5 سال می‌تواند زنده بماند.. از آنجا که شکم ملکه طویل و در سطح زیرین پهن است، طول بالهایش نسبت به بدن از بال کارگرها و زنبوران نر کوتاه تر است و خرطوم آن توانایی جمع آوری شهد گل‌ها را ندارد. نیش ملکه کمی خمیده است و نسبت به نیش کارگر دارای دندانه های کمتری است و فقط برای از بین بردن ملکه های رقیب به کار می رود. حرکت ملکه در حالت عادی ملایم است ولی در مواقع احتیاج می تواند با سرعت حرکت کند. ملکه عسل در زمان شفیرگی گرده نمی‌خورد و بجای آن ژله رویال مصرف می‌کند و شفیره ای که از گرده تغذیه شود هیچگاه به ملکه تبدیل نشده و کارگر خواهد شد. ملکه تا آخر عمر توسط ژله رویال تولیدی کارگران تغذیه می شود.
 و تنها یکبار جهت جفتگیری از کندو خارج می شود. ملکه ای که جفتگیری کرده و در حالت تخم گذاری است روی شانه هایی قرار دارد که جوانترین نوزادان در آن زندگی می کنند. ملکه در این حالت، اغلب بوسیله عده ای محافظ احاطه شده است. سر محافظین اغلب به طرف ملکه می باشد. محافظان در این حالت، با شاخک های خود ملکه را آرایش می کنند و با دهان خود او را می لیسند یا غذا می دهند؛ بعلاوه مدفوعات وی را بیرون می برند.ملکه تنها عضو ماده در یک کندو می باشد و از لحاظ اندازه بزرگترین زنبورهای کندو است و به همین دلیل اغلب توانایی ضعیفی در پرواز دارد. جالب است بدانید که ملکه را هنگامی که یک لارو (کرم حشره) دو روزه است زنبورهای کارگر انتخاب می کنند تا بعدها نقش ملکه را در کندو بازی کند. پس از حدود 11 روز این کرم حشره به زنبور تبدیل می شود. پس از آن ملکه با حدود 18 زنبور نر جفت گیری می کند و در نهایت پس از گذشت  3 الی 4 روز ملکه اقدام به تخم گذاری میکند. وظیفه عمده ملکه تخم گذاری بوده و در طول اوج فصل پرورش نوزادان بین 1500 تا 3000 تخم طی یک روز تولید کند
 با اینکه ملکه در بهم آمدن افراد یک کلنی تاثیر عمده ندارد ولی برای بقای کلنی نهایت ضرورت را دارد.

خصوصیات یک ملکه خوب چیست؟



یکی از علائم یک ملکه خوب وضعیت تخم ریزی آن است در یک ملکه خوب وضع استقرار تخمها منظم و بهم فشرده است و سلولهای خالی در بین آن کمتر دیده می شود. توضیح اینکه در اثر پیری ملکه و یا همخونی ملکه این وضعیت مشاهده نمی شود و حجره هایی که در آن تخمگذاری صورت گرفته است به صورت پراکنده است که این ملکه را باید از بین برد و ملکه سالمی را جایگذین آن کرد.
باید دست و پای ملکه سالم باشد تا بتواند بخوبی بر روی کادرها گردش کند. در صورتی که ملکه از نظر دست و پا مشکلی داشته باشد بخوبی نمی تواند تخمگذاری کند و زنبوردار از این جهت متضرر می گردد. همچنین باید ملکه دارای بالهای سالم باشد.
ملکه بایستی از نظر بدنی چون دست و پا سالم باشد. برخی از مشکلاتی که در برخی از ملکه ها دیده می شود انحراف در شکم است که در اولا در هنگام جفتگیری به مشکل برخورده و ثانیا در صورتی که موفق به جفتگیری شود در هنگام جفتگیری به مشکل برمی خورد و نمی تواند به خوبی تخمگذاری کرده و مشاهده شده که در هر حجره بیش از یک تخم می گذارد

جفتگیری ملکه:

ملکه در جوانی در هوای آزاد با یک یا چند نر پشت سر هم جفتگیری و برای خود تا آخر عمر اسپرم ذخیره می کند. اصطلاحا این عمل را پرواز عروسی (Neptune) می گویند که این جفت گیری ملکه در فاصله 6 تا 10 روز پس از خروج ملکه از سلول نوزادی اتفاق می افتد. قبل از پرواز جفتگیری، ملکه چندین پرواز آشنایی انجام می دهدکه 2 تا 30 دقیقه ممکن است طول بکشد پرواز یا پروازهای جفتگیری ممکن است 5 تا 20 دققیقه طول بکشد. بیشتر، پروازهای جفتگیری درروزهایی که درجه حرارت بیشتر از 20 درجه سانتیگراد باشد در ساعات بین 2 تا 4 بعدازظهر صورت می گیرد. ملکه به همراه بسیاری از زنبور های نر به پرواز در می آید او در ارتفاعات بالا پرواز کرده و تنها چند نر از 500 نر موفق به جفتگیری می شوند. ارگان نرینه زنبور نر موفق, پس از جفتگیری شکسته و در ارگانهای حیاتی ملکه گیر می کند و باعث مرگ زنبور نر می شود و ملکه 3 الی 4 روز بعد از جفتگیری تخمگذاری می کند.
در خلال جفتگیری ملکه به اندازه تمام عمرش اسپرم دریافت داشته و آن را در کیسه اسپرم جای می دهد . تخمگذاری ملکه معمولا 2 تا 3 روز پس از بازگشت به کندو شروع می شود و تا آخر عمر، مگر در اواخر پاییز در هنگام نبودن گرده ادامه دارد.
اصولا ملکه اولین تخمهای خویش را در همان کادری می گذارد که در آن متولد شده است .

ملکه از خود موادی را ترشح می کند که باعث می گردد کلنی به صورت یک واحد متشکل در آید و همچنین باعث می شود که کارگران نتوانند ملکه جدیدی تولید کنند و نیز مانع رشد تخمدان کارگران کلنی میگردد.


۱) از جهت ساختاری (زیست شناختی):
زنبور ملکه داری اندام تناسلی است در حالی که زنبورهی کارگر متناسب با کارشان داری اندام هیی همچون کیسه هی ویژه جمع آوری گرده، آرواره هی زیرین قوی تر، غدد غذیی نوزادان و غدد موم سازی هستند.

2) از جهت دوره تکامل:
به طور متوسط یک زنبور ملکه مرحله شفیره گی را طی 16 روز طی می کند، در حالیکه زنبوران کارگر ین مرحله را طی 21 روز طی می کنند.

3) از جهت دوران حیات:

برخلاف زنبور کارگر که تنها 45 تا 60 روز زنده است، زنبور ملکه تا 5 سال عمر می کند.


4) از جهت رفتاری:
ملکه روزانه می تواند تا بیش از 200 تخم بگذارد، و با متساعد کردن بوی خود در فضا ی کندو ضمن عقیم کردن زنبوران کارگر، نظم پیچیده ی را در کندو ایجاد می کند. زنبور ملکه داری اندامی به مراتب درشت تر ئ از نظر زیبیی، متناسب تر و شکیل تر است.



ادامه مطلب ...