-
پدید آمدن زنبوران کارگر تخم گذار (ملکه های کاذب- laying worker
جمعه 19 فروردینماه سال 1390 21:53
پدید آمدن زنبوران کارگر تخم گذار ملکه های کاذب( laying worker) این پدیده که در اثر رشد بیش از حد تخمدان های زنبوران کارگر ایجاد می شود و این امر فقط با از بین رفتن ملکه و به دنبال آن با از بین رفتن فرمونهایش، که وجود آن باعث عدم رشد تخمدان های کارگران می شود اتفاق می افتد. عوامل پیدایش این پدیده عبارتند از عواملی مثل...
-
عوامل تشدید پدیده بچه دهی عبارتند از:
جمعه 19 فروردینماه سال 1390 21:48
عوامل تشدید پدیده بچه دهی عبارتند از: 1- پیر بودن ملکه: زنبوران برای اینکه ملکه جوان را جایگزین ملکه قبلی کنند شروع به شاخون زدن میکنند در نتیجه سبب عوض شدن ملکه پیر می شوند. 2- عوامل ژنتیکی: برخی زنبوران بخاطر مسائل ژنتیکی ذاتا مایل به این امرهستند. 3- کمبود فضا و فراوانی جمعیت: برای ایجاد فضای بیشتر و کاهش جمعیت...
-
درمان زنبور گزیدگی
چهارشنبه 10 فروردینماه سال 1390 14:41
درمان زنبور گزیدگی گر چه حشرات زیادی با گزش انسان برای او مشکل ایجاد می کنند ولی حشراتی که با احتمال بیشتری باعث مشکلات پزشکی می شوند شامل زنبور عسل(Bee )، زنبورهای معمولی(Wasp) ،مورچه ها ( شامل مورچه آتشین یا (fire ant)است، که تمام اینها مربوط به خانواده غشاء بالان(Hymenoptera) می باشند و بعلت اینکه حشرات بصورت دست...
-
فاکتورهای تشدید و کاهش مسمومیت زنبوران عسل :
چهارشنبه 10 فروردینماه سال 1390 13:49
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 فاکتورهای تشدید و کاهش مسمومیت زنبوران عسل موثرند عبارتند از: ۱ ـ سمپاشی روی گیاهان گلدار 2 ـ مدت باقی ماندن سموم روی گلها و درختان 3 ـ درجه حرارت هوا 4 ـ سمپاشی در زمان اوج فعالیت زنبوران 5 ـ فرمولاسیون سم 6 ـ میزان جمعیت و قدرت کلنی 7 ـ فاصله کلنی تا محل سمپاشی...
-
نحوه دفع فضولات زنبورعسل
چهارشنبه 10 فروردینماه سال 1390 12:59
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 نحوه دفع فضولات زنبورعسل: بطور کلی دفع فضولات زنبورهای کارگر و نرها در خارج از کندو انجام می گیرد.عمل دفع فضولات در بهار و تابستان و پائیز و بطور کلی در شرایط آب وهوایی مناسب بطور عادی و با فواصل کوتاه انجام می گیرد.معمولا دفع فضولات همراه با سایر اعمال چرای زنبور...
-
غارت عسل کندوهای ضعیف و راههای مبارزه با آن
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 23:03
غارت عسل کندوهای ضعیف و راههای مبارزه با آن: غارت در همۀ ماههای سال وجود دارد اما در ماههایی که در طبیعت شهد کافی نیست (اواخر مرداد، شهریور و مهر) و در نقاطی که مشکل شهد دارد شدت میگیرد. در بعضی از نژادها غارت بیشتر رخ میدهد، زنبورهای بیکار و سرگردان مرتب چه داخل زنبورستان خود و چه زنبورستانهای اطراف به دنبال شهد...
-
دلایل و مزایای طبقه گذاری کندو :
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 22:56
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 دلایل و مزایای طبقه گذاری کندو : اصولا" طبقه گذاری برای کندوها به پنج منظور صورت می گیرد. 1-جهت افزایش جمعیت کندو 2-جهت ذخیره عسل و عسلگیری 3-جهت تقسیم کندو 4-جهت ادغام کندوها 5-کندوهای دو ملکه ای مزایای طبقه گذاری : 1- فعالیت ملکه محدود نمی شود. 2- بافت کندو...
-
روشهای گرفتن بچه کندو از درخت دیوار و...
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 22:36
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 روشهای گرفتن بچه کندواز درخت دیوار و... کندوی اصلی که از انها بچه بیرون امده است در هر حال تعدادی سلول ملکه و مقداری جمعیت برای خود نگه می دارد ولی به یک...
-
روشهای جلوگیری و کنترل بچه دهی در کندو
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 22:02
روشهای جلوگیری و کنترل بچه دهی درکندو تکثیر کلنی همیشه برای زنبوردار مطلوب نیست .گاهی لازم است که با استفاده از روشها و تمهیداتی از بچه دادن کندو جلوگیری نمود. در روش صحیح مدیریت کلنی های زنبورعسل هدف اصلی باید افزایش تعداد زنبورهای یک کلنی باشد تا در موقع وفور شهد و گرده گل جمعیت قوی کلنی بتواند با قدرت زیادی که...
-
راههای تعویض ملکه در بهار و پاییز
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 21:40
تعویض ملکه در بهار و پاییز تعویض ملکه در دو موقع در زنبورداریها بیشتر از سایر فصلها صورت میگیرد، در بهار و پاییز. سه قاعده مهم در تعویض: 1- جمعیت ملکه های تازه رادر فصل شهدوگل راحتتر می پذیرد 2- زنبورهای مسن و قادر به پرواز ملکه تازه را به سختی قبول میکنند چون به بوی ملکه قبلی عادت کرده اما زنبورهای جوان...
-
روشهای بچه گیری مصنوعی از زنبور عسل
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 20:49
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 1- بچه گیری از یک کندوی مادر: این روش ساده ترین روش بچه گیری است که طی ان با اماده کردن یک کندوی جدید و استقرار ان در مجاورت کندوی قوی دیگر به عنوان کندوی مادر تمام محتویات ان را دو قسمت کرده و جای خالی ان را با شان خالی پر میکنند.سپس ابتدا ملکه را پیدا کرده و به...
-
گونه های مختلف زنبور عسل و طبقه بندی آنها
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 20:00
گونه های مختلف زنبور عسل و طبقه بندی آنها: زنبور عسل به ان دسته از زنبورها اطلاق میشود که به حالت اجتماعی زندگی کرده نوزادان خود را پس از تفریخ از تخم با گرده و نوش گلها پرورش می دهند و تا موقعی که به صورت حشره کامل در ایند از انها نگهداری می کنند.زنبور عسل از نظر رده بندی جزء شاخه بند پایان،زیر شاخه تراشه داران،ردی...
-
تاریخچه کندو و انواع آن
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 19:23
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 تاریخچه جمع آوری عسل وکندو داری: قرنها قبل از دوره کندو داری آدمی از فرآوردههای تولیدی زنبور عسل استفاده می کرده است و انسانهای اولیه به دنبال کندوهای وحشی میرفتند وپس از خراب کردن کندو از عسل و موم و گرده موجود در آن استفاده میکردند وگاهی اوقات نیز شاخه درختی...
-
کلیه لغات و اصطلاحات کاربردی(انگلیسی به فارسی) زنبور عسل
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 18:40
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 کلیه لغات و اصطلاحات کاربردی(انگلیسی به فارسی) زنبور عسل (قسمت اول) لغات انگلیسی زنبورعسل معنی لغت لغت عظله نزدیک کننده(ارواره بالا) Adductor muscle دریچه پرواز قابل تنظیم Adjustable entrance ادولاپین،از...
-
زنبورداری را از کجا باید شروع کرد؟
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 14:41
زنبورداری را از کجا باید شروع کرد؟ 1- باید ابتدا خود را برای زنبور داری آماده ساخت و این کار را باید در فصل زمستان که زنبور ها در کندو هستند انجام داد برای این کار بایستی در این فصل (زمستان) به مطالعه و تحقیق در مورد زنبورداری پرداخت و با نحوه زندگی و کار با زنبور عسل آشنا شد. 2- خرید کندو در بهمن و اسفند و عدم خرید...
-
بیماری ها وراههای درمان زنبور عسل
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 13:47
بیماری ها وراههای درمان زنبور عسل بیماری های زنبور عسل را می توان در دو مقطع سنی یعنی لاروی و حشره بالغ بررسی کرد. بیماری های لاروی بیماری لارو گچی زنبور عسل (Chalk brood) نوعی بیماری قارچی است که تنها در مرحله لاروی مشاهده می شود. ظاهرا در ایران وجود ندارد. عامل بیماریزا ، قارچی از گروه اسکومسیتها بنام Ascosphaera...
-
۴۸ درس از زندگی زنبور عسل
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 12:08
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 ۱ ) انتخاب الگو : زنبور عسل حشرات مفید و ارزشمند و پاکیزه ای هستند. در تمام طول عمرشان الگویشان گل است. فقط دنبال گل هستند تا از شکوفه تلخ گل، گرده و شهد تهیه کنند. گرده گل را برای غذای نوزادان و شهد گل را برای شفای مردم درست می کنند. اگر ما برای به دست آوردن غذای...
-
همه چیز در مورد زنبور و رازهای آن
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 11:05
همه چیز در مورد زنبور و رازهای زنبور عسل یا Apis – mellifica حشره ایست که بیشتر در نواحی گرم ، داخل کندوهایی با حفره هائی از موم که شکل مقطع موم به صورت شش ضلعی های کاملا منظم است . موم حاصل ترشحات غدد زیر پوستی مربوط به زیر شکم حیوان است و به صورت ورگه های نازک سفید خارج می شود که زنبور های کارگر Ouvrieres این ورقه...
-
روشهای نگهداری عسل:
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 11:03
روشهای نگهداری عسل: انبار یا هر جایی که عسل در آن نگهدازی می شود باید پاکیزه و براحتی قابل تمیز شدن باشد ، و در دسترس حشرات ، جانوران و یا آلودگی های نظیر گرد و خاک نباشد . دمای انبار و طول مدت نگهداری نیز بر کیفیت عسل تاثیر می گذارد . اگر عسل را بعد از بسته بندی نهای در دمای 22 تا 25 درجه سانتی گراد انبار کنیم...
-
روشهای ذوب کردن عسل شکرک زده
جمعه 5 فروردینماه سال 1390 11:01
روشهای ذوب کردن عسل شکرک زده: 1- برای مایع نمودن عسلی که مفدار کمی شکرک زده است می توان از آب داغ استفاده کرد. برای این کار ظرف عسل را در آبی که حرارت آن 65 الی 70 درجه سانتی گراد است قرار می دهند تا عسل شکرک زده به تدریج ذوب شود و پس از اینکه قسمت اعظم حجم عسل ذوب شد باید آن را از داخل ظرف آب خارج کرده بقیه عسل با...
-
تقلب در عسل و راه های تشخیص آن :
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:40
تقلب در عسل و راه های تشخیص آن : معمولاً این تقلب به دو صورت انجام می گیرد: الف) تغذیه زنبور عسل با شکر: به هنگام فصل شهد گل ها و زمانی که جریان شهد از بیرون کندو جریان دارد، بعضی افراد جهت سود جویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستان (عدم شناخت علمی) اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر می کنند که این عمل تقلب در عسل محسوب...
-
عسل طبیعی و مصنوعی و عقاید نادرست :
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:36
عسل طبیعی و مصنوعی و عقاید نادرست : این عقیده غلط است که میگویند: عسل طبیعی رس نمیکند و شکرک نمیزند این عقیده غلط است که میگویند: عسل خوب، خالص و طبیعی فقط به رنگ کهربایی تیره است. این عقیده غلط است که میگویند: عسل طبیعی سفت بوده و باید کش بیاد. این عقیده غلط است که میگویند: اگر عسل طبیعی 24 ساعت در یخچال گذاشته شود...
-
هفت قانون طلایی کیفیت عسل:
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:14
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 هفت قانون طلایی کیفیت عسل: 1- عسل باید خالص بوده و با ماده دیگری مخلوط نشود.یعنی با توجه به قوانین مواد غذایی چیزی به آن اضافه یا کم نگردد. 2- عسل باید رسیده باشد یعنی بیش از نصف سلول های شان عسل دارای درپوش های مومی می باشند. 3- جهت حفظ ترکیباتی مثل مواد معطر،...
-
عسل طبیعی کدام است؟
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:13
عسل طبیعی کدام است؟ پاسخ : عسل خوب عسلی است در حقیقت در بین دمای 15 تا 43 درجه باید بصورت شفاف و مایع باشد اما بیشتر و کمتر از این دما عسل باید رس کند یا اصطلاحا شکرک بزند البته برخی ها برای این که مردم عسل شکرک زده را نمی پسندند و فکر می کنند این عسل تقلبی است آن را در دمای 60 درجه حرارت می دهند اما این کار اگر چه...
-
علت تغذیه مصنوعی زنبور با شربت آب وشکر چیست ؟
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:11
علت تغذیه مصنوعی زنبور با شربت آب وشکر چیست؟ چرا زنبورداران به زنبور شربت آب وشکر میدهند ؟ سوالی است به جا و جا دارد جهت روشن شدن مطلب به آن پرداخته شود . اکثر کسانی که شناخت کافی از عسل ندارند فکر میکنند که محلول آب وشکری که زنبورداران به زنبور می دهند صرفا جهت تولید عسل است در صورتی که کاملا در اشتباهند البته...
-
راههای جلوگیری تخمیر در عسل
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:10
راههای جلوگیری تخمیر در عسل 1 – برای جلوگیری تخمیر در عسل می توان از حرارت ( غیر مستقیم ) جهت از بین بردن قارچ عامل تخمیر عسل استفاده کرد . این قارچ در حرارت 63 درجه سانتی گراد به مدت 7 دقیقه در 69 درجه سانتی گراد به مدت یک دقیقه و در 71 درجه سانتی گراد بلافاصله کشته می شوند . 2 – افزودن مواد شیمیایی مانند بنزوات...
-
ویژگیهای جالب ومنحصر به فرد عسل:
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 23:01
ویژگیهای جالب ومنحصر به فرد عسل: 1- به راحتی هضم میشود: مولکول های قند موجود در آن می توانند به راحتی به سایر قندها تبدیل شوند، به همین جهت حتی حساس ترین معده ها نیز می تواند آن را به سادگی هضم کنند. 2- منبع بسیار خوبی از انتی اکسیدان است: نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد. 3- سطح کالری آن...
-
علت شکرک نزدن عسل های موجود در بازار
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 22:57
علت شکرک نزدن عسل های موجود در بازار برای جلوگیری از تبلور عسل معمولا کارخانه های بسته کننده عملیاتی روی آن انجام می دهند که عبارتند از : حرارت دادن ، افزودن کمی جوهر لیمو در هر تن و ... در همه این موارد به خاطر وارد شدن ناخالصی در مجموعه قندهای موجود ، پدیده کریستالیزاسیون ( شکرک زدن ) عقب می افتد . در مورد کارگاههای...
-
آیاشکرک نشانه تقلبی بودن عسل است؟
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 22:54
اغلب تصور می شود که عسل شکرک زده(کریستالیزه) و یا رس کرده از مرغوبیت خوبی برخوردار نیست و شاید تقلبی باشد. این تصور صحیح نیست و شکرک عسل بستگی به مواد تشکیل دهنده آن و شرایط انبار یا ذخیره شدن آن دارد. عسل یک محلول قندی بیش از حد اشباع می باشد و چون مقدار قند آن بیش از آن است که بتواند در محلول باقی بماند، پس از مدتی...
-
عوامل اصلی شکرک زدن عسل طبیعی
پنجشنبه 4 فروردینماه سال 1390 22:25
« عوامل اصلی شکرک زدن عسل طبیعی » شکرک زدن ( رس شدن ، کریستالیزه شدن عسل ، Grandulated Honey) آنچه که در اصطلاح « شکرک زدن » می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن تقلبی بودن عسل را تداعی می کند، چیزی جز پدیده « بلور شدن » یا « کریستالیزاسیون » نیست. عسل به علت درصد بالای مواد قندی که دارد در واقع یک ماده جامد است که...